Дошкільнята групи середнього віку “Дзвіночок” спочатку готували кутю та узвар, які вважалися Божою їжею, борщ із вушками, грибову юшку, вареники, голубці, оселедця, гриби, тушковану капусту, рибу, квасолю, пампухи . Всі страви мають бути пісними, бо до 25 грудня триває Різдвяний піст.
На Святвечір, перед вечерею, господар вносить до хати дідуха і ставить його під образами. Цей символізує добробут, гарний врожай і достаток. На стіл заведено викладати солому або сіно, а зверху стелити скатертину. В кутах столу розкладають зубки часнику – це має вберегти дім від злих сил і хворіб. Також на стіл ставлять свічку, яка символізує Божественне світло.
За стіл у Святий вечір уся родина сідала лише з появою першої зірки на небі. Перед початком трапези треба помолитися і прочитати “Отче наш”. Пізніше діти групи старшого віку “Писанка” завітали з Вертепом. Дошкільнята колядували, віншували. Своїм неперевершеним дитячим артистизмом колядники подарували гарний настрій та позитивні емоції.