“Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!”

Тарас Григорович Шевченко… Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях.  Кожного року  у березні ми вшановуємо пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Т.Г. Шевченка. Тож, у  ДНЗ № 6 “Теремок” також пройшло свято до  Шевченківських днів під назвою “Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!”. 

Діти читали вірші, співали пісні на слова Тараса Шевченка, ознайомились з його біографією та художнім надбанням, танцювали, ігри грали.

Творчість Тараса Шевченко міцно вкоренилась у свідомості українців. “Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая” – ця цитата пророка надихала і надихає українців боротись за свою свободу і Батьківщину. 

Тож величне слово видатного сина українського народу Тараса Шевченка ніколи не згасне, а буде жити у віках і передаватись з покоління в покоління для наших нащадків.

Загарбники можуть нищити нашу інфраструктуру, розстрілювати наші пам’ятники. Проте їм ніколи не зламати наш сильний український дух:

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі».

   

Поширити: